fbpx

3.9-es földrengés volt Izlandon

Rövid, határozottan érezhető földrengés volt Reykjaviktól 50 km-re Hveragerdiben ma helyi idő szerint fél 2 körül, melyet a helyiek 30-40 km-es körzetben észleletek. A képek remegni kezdtek a falon, a poharak megcsörrentek a konyhaszekrényekben.

A rengés centruma Hveragerðitől 4 km-re volt. 2008-ban ugyanezt a kisvárost 6.8-as földrengés rázta meg, melynek következtében házak megsérültek és rengeteg anyagi kár keletkezett.

A katasztrófáról szóló kiállítás keretében egy földrengés-szimulátort is ki lehet próbálni a falu központjában. (Bővebben erről a Déli-part útikalauzunkban olvashattok.)

Izlandon hetente 2-400 apró földrengés van, melyeket a helyiek általában meg sem éreznek, de a 3.9-es magnitúdó már számottevőnek számít.

Hasznos volt? Ha tetszett a cikk, kérlek nyomj egy “Like”-ot és ne felejtsd el megosztani!

Kik vagyunk?

Jelenleg is Izlandon élő, a helyi turizmusban jártas, kiemelkedő helyismerettel rendelkező magyarok vagyunk. Munkánk része, hogy túrákat teszteljünk, útleírásokat, cikkeket, illetve fotókat és videókat készítsünk helyi túracégek számára, ennélfogva rengeteget utazunk Izlandon, így folyamatosan naprakész információkkal rendelkezünk. 

Kövess minket Facebookon!