fbpx

Téli fények fesztiválja Reykjavíkban

Idén február 6-9 között kerül sor az évente megrendezett Winter Lights Festival-ra Reykjavíkban. Az eseményt február 6-án, csütörtökön 19:30-kor nyitják meg a Hallgrímskirkja templomra vetített látványos fényperformansszal. Az idei fesztiválon a gleccserek olvadása visszatérő téma lesz a fényfestéseken és művészeti előadásokon, kiállításokon.

téli fények éjszakája Reykjavík

Múzeumok Éjszakája

Az eseménysorozat legnépszerűbb eleme a Múzeumok Éjszakája, melyre 7-én kerül sor. Reykjavík-szerte este 11-ig lesznek nyitva a múzeumok, melyek izgalmas ingyenes programokkal várják az érdeklődőket, úgymint tánc, színház, előadások, élő zene és filmvetítések.

 
téli fények éjszakája Reykjavík
Múzeumok Éjszakája. Fotó: Vetrarhátíð – Winter Lights Festival

Fürdők Éjszakája

A fürdők éjszakájára 9-én kerül sor. Reykjavík melegvizű fürdőit egész nap ingyenesen lehet látogatni, ahol zenével, vetítésekkel, és medencés programokkal várják a fürdőzőket. A város strandjai ezen a napon este 10-ig tartanak nyitva.

Téli fények fesztiválja Reyjkjavík
Előzenei koncert a fürdőben. Fotó: winterlightsfestival.is

A Téli Fények Sétaútja

A fesztivál ideje alatt minden este 7 és 11 óra között a belvárosban sétálókat izgalmas fényinstallációkkal szórakoztatják az esemény szervezői.

téli fények fesztivalja Reykjavík
Fényfestés egy reykjavíki templomon

Sarki Fény Futás

A fesztivál keretében február 8-án rendezik meg az éves Sarki Fény Futást. Az 5 km-es táv közös bemelegítő edzése este 6-kor, a futás pedig este 7-kor kezdődik. Az útvonal körbejárja Reykjavík belvárosát, érintve számos nevezetességet, úgymint as Harpa, Hallgrímskirkja illetve a városháza. A futás regisztrácó köteles és részvételi díjhoz kötött. További információ itt.

sarki feny futas Reykjavik
A sarki fény futás útvonala Reykjavík belvárosában

A fesztivál alatt ingyenes programokkal várja a látogatókat a Harpa rendezvényterem, a Hallgrímskirkja templom, a Saga múzeum, a Perlan múzeum, és a Könyvtár.

A részletes programot itt találjátok

Hasznos volt? Ha tetszett a cikk, kérlek nyomj egy “Like”-ot és ne felejtsd el megosztani!

Kik vagyunk?

Jelenleg is Izlandon élő, a helyi turizmusban jártas, kiemelkedő helyismerettel rendelkező magyarok vagyunk. Munkánk része, hogy túrákat teszteljünk, útleírásokat, cikkeket, illetve fotókat és videókat készítsünk helyi túracégek számára, ennélfogva rengeteget utazunk Izlandon, így folyamatosan naprakész információkkal rendelkezünk. 

Kövess minket Facebookon!