fbpx

Luxus tengerparti termálfürdő épül Reykjavík közelében

Megkezdődtek egy új geotermál lagúna építési munkálatai a fővárosi övezethez tartozó Kópavogur városában – számolt be róla a Morgunblaðið.  A Reykjavík belvárosától 10 perc autózásra található tengerpart-szakaszon egy olyan kültéri melegvizes fürdő megnyitását tervezik, melynek medencéjéből közvetlen kilátás nyílik a tengeröbölre és az öböl túlpartján található elnöki rezidencia épületére.

Luxus termálfürdő Reykjavík
A fürdő helyszíne és látványterve. kép: Fréttablaðið

A létesítményben a melevgizes medence mellett hidegvizes merülő, gőzkabin és büfé is lesz. A 4 milliárd koronás (kb. 9,7 milliárd forint) beruházás a luxus fürdő mellett egy híd illetve egy kikötő építését is magába foglalja, gondolva azokra, akik gyalog, busszal vagy kisebb hajóval érkeznének a strandra.

Kópavogur polgármestere, Ármann Kr. Ólafsson szerint a fürdő a fővárosi övezet egyik legfontosabb nevezetessége lesz. A fürdő megnyitását 2021-re tervezik.

Hasznos volt? Ha tetszett a cikk, kérlek nyomj egy “Like”-ot és ne felejtsd el megosztani!

Kapcsolódó írások

Kik vagyunk?

Jelenleg is Izlandon élő, az izlandi turizmusban jártas, kiemelkedően nagy helyismerettel rendelkező magyarok vagyunk. Munkánk része, hogy túrákat teszteljünk, útleírásokat, cikkeket, illetve fotókat és videókat készítsünk helyi túracégek számára, ennélfogva rengeteget utazunk Izlandon, így folyamatosan naprakész információkkal rendelkezünk. 

Kövess minket Facebookon!