fbpx

Sky Lagoon – Luxus tengerparti termálfürdő épül Reykjavíkban

Megkezdődtek egy új geotermál lagúna építési munkálatai a fővárosi övezethez tartozó Kópavogur városában – számolt be róla a Morgunblaðið.

YouTube video

A Reykjavík belvárosától 10 perc autózásra található tengerpart-szakaszon egy olyan kültéri melegvizes fürdő épül, melynek medencéjéből közvetlen kilátás nyílik a tengeröbölre.

Luxus termálfürdő Reykjavík
A fürdő helyszíne és látványterve. kép: Fréttablaðið

A beszédesen Sky Lagoon-nak elnevezett létesítményben a feszített víztükrű melevgizes medence mellett hidegvizes merülő, gőzkabin és büfé is lesz. Az autentikus környezetet és egyedi élményt biztosítják majd a medencét körülvevő természetes sziklafalak, füves tetejű kunyhók, a medencébe zubogó vízesés, a fantasztikus kilátást nyújtó szauna, és a vízi büfé.

Sky Lagoon Izland
A füves tetejű kunyhó közvetlenül a vízből nyílik. Még nem tudni, hogy pontosan mi lesz benne.

A 4 milliárd koronás (kb. 9,7 milliárd forint) beruházás a luxus fürdő mellett egy híd illetve egy kikötő építését is magába foglalja, gondolva azokra, akik gyalog, busszal vagy kisebb hajóval érkeznének a strandra.

Sky Lagoon Izland
A Blue Lagoon vízi büféje nagy népszerűségnek örvend, nem csoda, hogy az ötletet itt is alkalmazzák

A projekt ügyvezetője Dagný Pétursdóttir, korábban a Blue Lagoon ügyvezetője is volt, mely mára a világ egyik legnépszerűbb fürdője lett. A Sky Lagoontól hasonló népszerűséget várnak, köszönhetően a fővárosi helyszínnek és a fantasztikus kilátásnak.

Sky Lagoon Izland
Fantasztikus kilátás a szaunából a tengeröbölre

Kópavogur polgármestere, Ármann Kr. Ólafsson szerint a fürdő a fővárosi övezet egyik legfontosabb nevezetessége lesz. A fürdő megnyitását 2021-tavaszára tervezik.

Sky Lagoon Izland
A Sky Lagoon felülnézeti látképe. Fotók: skylagoon.com
Hasznos volt? Ha tetszett a cikk, kérlek nyomj egy “Like”-ot és ne felejtsd el megosztani!

Kik vagyunk?

Jelenleg is Izlandon élő, a helyi turizmusban jártas, kiemelkedő helyismerettel rendelkező magyarok vagyunk. Munkánk része, hogy túrákat teszteljünk, útleírásokat, cikkeket, illetve fotókat és videókat készítsünk helyi túracégek számára, ennélfogva rengeteget utazunk Izlandon, így folyamatosan naprakész információkkal rendelkezünk. 

Kövess minket Facebookon!