fbpx

Izland legújabb fapados légitársasága: a Play

Hét hónappal Izland második legnagyobb légitársasága, a WOW Air csődje után érkezik a Play, Izland legújabb fapados légitársasága. Az alapítók többek között a korábbi WOW Air menedzsmentjéből kerültek ki.

Az új légitársaság alakulását röviddel a WOW csődje után, már nyáron beharangozták, és ideiglenesen a WAB (We Are Back – Visszatértünk) néven hivatkoztak rá. A Play hivatalos debütálását sajtótájékoztatón jelentette be Arnar Már Magnússon, a négy alapító egyike november elején. Az új fapados vörös színt kapta a szenvedély és játékosság jegyében.

A társaság első járatai Airbus A320-asokkal indulnának. Ezen a télen két gépet terveznek indítani hat európai úti célra: Alicantéba, Berlinbe, Koppenhágába, Londonba, Párizsba, és Tenerifére. Tavasszal négy újabb gépet bérelnének, majd 2022 májusára pedig összesen 10 gépre bővülhet a flotta. Jövő nyárra célul tűztek ki további európai és észak-amerikai desztinációkat.

A Play alapítói. Fotó: mbl
A Play alapítói. Fotó: mbl

 

A légitársaság brit és izlandi magánbefektetők illetve banki hitelek segítségével indulna el. Jelenleg az induláshoz szükséges utolsó befektetőkre és engedélyekre várnak, de már meghirdettek kétezer munkahelyet (itt lehet jelentkezni).

A honlapon (www.flyplay.com) meghirdetett kampány szerint a jegyeladás novemberben indul és a játékra feliratkozók között ezer ingyen repülőjegyet osztanak szét. Mindössze néhány napjuk maradt arra, hogy a kampányukban közzé tett tervekhez tartsák magukat. Hogy a novemberi indulás megvalósul-e, hamarosan kiderül. Itt tudjátok követni őket Facebookon.

Hasznos volt? Ha tetszett a cikk, kérlek nyomj egy “Like”-ot és ne felejtsd el megosztani!

Kik vagyunk?

Jelenleg is Izlandon élő, a helyi turizmusban jártas, kiemelkedő helyismerettel rendelkező magyarok vagyunk. Munkánk része, hogy túrákat teszteljünk, útleírásokat, cikkeket, illetve fotókat és videókat készítsünk helyi túracégek számára, ennélfogva rengeteget utazunk Izlandon, így folyamatosan naprakész információkkal rendelkezünk. 

Kövess minket Facebookon!