fbpx

Holtan találtak két turistát Dél-Izlandon a repülőgép-roncs közelében

Két külföldi turista holttestére találtak január 16-án a déli órákban a Sólheimasandurnél, a híres DC3 repülőgép-roncs közelében Dél-Izlandonjelentette a Vísir.

A huszonéves férfi és nő bérelt autóval utaztak, járművüket a roncstól 4 km-re található parkolóban találták meg, betört ablakkal. A nő holttestét a repülőgéphez vezető ösvény közvetlen közelében, a férfiét pedig 150 méterrel távolabb találták meg pár órával később.

A haláluk pontos oka egyelőre ismeretlen, de a holttestek valószínűleg hétfői vihar óta lehettek a helyszínen. Az eddig rendelkezésre álló információk szerint a pár nem hívott segítséget.

izland relűlőgép-roncs fekete sivatag

A fekete sivatagban fekvő roncs Izland egyik legnépszerűbb látványossága, minden évben turisták ezrei keresik fel. Mivel magánterületen fekszik, a roncs nem közelíthető meg autóval.

Az 1-es út mentén egy parkolóban kell a járműveket hátra hagyni és innen egy óra sétával lehet eljutni az elhagyatott repülőgép-roncshoz, ami 1973 óta fekszik itt a semmi közepén.

Bár az ösvény jelölve van, a gyakori homokviharok, illetve a téli időszakban rendkívül rossz látási- és időjárási körülmények nehezítik a roncs megközelítését.

A repülőgép meglátogatása oda-vissza két órás gyaloglást igényel, ami a téli hideg és viharos időben rendkívül veszélyes is lehet, kiváltképp az ilyen terepen tapasztalatlan vagy alulöltözött turistáknak. 2019 óta busszal is meg lehet tenni az utat a roncs és a parkoló között 2500 ISK /fő áron.

izland relűlőgép-roncs fekete sivatag

Az elmúlt napok extrém időjárása és a helyszín kitettsége arra enged következtetni, hogy a pár valószínűleg eltévedt vagy lecsapott rájuk a vihar. 2018. októberében egy fiatal férfi lelte a halálát ugyanitt, kihűlés következtében. A férfi valószínűleg eltévedt a ködben és nem talált vissza az autójához.

A fiatal pár tragédiájának körülményeit a rendőrség vizsgálja. Amint újabb információk érkeznek, frissítjük cikkünket.

Frissítés: a hatósági vizsgálatok alapján a turisták halálát egyértelműen a kihűlés okozta. Az idegenkezűséget kizárták.

Hasznos volt? Ha tetszett a cikk, kérlek nyomj egy “Like”-ot és ne felejtsd el megosztani!

Kik vagyunk?

Jelenleg is Izlandon élő, a helyi turizmusban jártas, kiemelkedő helyismerettel rendelkező magyarok vagyunk. Munkánk része, hogy túrákat teszteljünk, útleírásokat, cikkeket, illetve fotókat és videókat készítsünk helyi túracégek számára, ennélfogva rengeteget utazunk Izlandon, így folyamatosan naprakész információkkal rendelkezünk. 

Kövess minket Facebookon!