fbpx

A világ egyik legszebb tengerpartjának választotta a National Geographic a Reynisfjara-partot

A Reynisfjara-part, Izland leghíresebb fekete homokos tengerpartja minden évben ott szerepel neves utazási magazinok toplistáin. Idén a National Geographic választotta a világ 21 legszebb tengerpartja közé olyan látványosságok mellett, mint a Fülöp-szigeteki Rózsaszín-part, a mauriciuszi Kék lagúna, az ausztráliai Kagyló-part, vagy az egzotikus Seychelle és Hawaii lélegzetelállító tengerpartjai.

Lundák repülnek a sziklák felett

Az Izland ikonikus fekete partján található különleges bazaltorgonák és a tengerből a part fölé magasodó sziklatornyok – a legenda szerint megkövült trollok – rendkívül különleges látványt nyíjtanak. Nem csoda, hogy ez a misztikus táj az egyik leglátogatottabb természeti látványosság Izlandon – sőt, gyakran feltűnik filmekben és sorozatokban, a rendezők előszeretettel használják forgatási helyszínnek.

Fekete kavicsok a Reynisfjara-parton

Tudj meg többet Izland Déli-partjának ikonikus helyszíneiről itt.

 

Hasznos volt? Ha tetszett a cikk, kérlek nyomj egy “Like”-ot és ne felejtsd el megosztani!

Kik vagyunk?

Jelenleg is Izlandon élő, a helyi turizmusban jártas, kiemelkedő helyismerettel rendelkező magyarok vagyunk. Munkánk része, hogy túrákat teszteljünk, útleírásokat, cikkeket, illetve fotókat és videókat készítsünk helyi túracégek számára, ennélfogva rengeteget utazunk Izlandon, így folyamatosan naprakész információkkal rendelkezünk. 

Kövess minket Facebookon!