fbpx

Izland feloldotta a beutazási korlátozásokat

Az Egészségügyi Minisztérium előzetes javaslata alapján az izlandi kormány 2022. február 25-én péntek éjféltől minden Covid-19-re vonatkozó korlátozást feloldott, beleértve a beutazással kapcsolatos korlátozásokat és szabályokat is. A feloldás érvényes a maszkviselési és tesztelési kötelezettségre, a határátlépésre és a gyülekezési korlátozásokra és egyaránt vonatkozik a beoltott és az oltással nem rendelkező személyekre. Ennek megfelelően tehát az Izlandra beutazóknak ettől a naptól nincs szükségük előzetes regisztrációra, sem oltási igazolás, sem pedig negatív teszt bemutatására és a karanténkötelezettséget is eltörölték.

A korlátozások feloldása annak ellenére történik, hogy Izlandon továbbra is rendkívül magas az Omicron változat esetszáma. Willum Þór Þorsson egészségügyi miniszter arra figyelmeztetett, hogy a járvánnyal kapcsolatosan bekövetkező bármilyen negatív változás a jövőben a korlátozások újbóli bevezetését eredményezheti.

PSX 20220223 133125
Katrín Jakobsdóttir minszterelnök és Willum Þór Þórsson egészségügyi miniszter (Fotó: Golli – IcelandReview)
Hasznos volt? Ha tetszett a cikk, kérlek nyomj egy “Like”-ot és ne felejtsd el megosztani!

Kik vagyunk?

Jelenleg is Izlandon élő, a helyi turizmusban jártas, kiemelkedő helyismerettel rendelkező magyarok vagyunk. Munkánk része, hogy túrákat teszteljünk, útleírásokat, cikkeket, illetve fotókat és videókat készítsünk helyi túracégek számára, ennélfogva rengeteget utazunk Izlandon, így folyamatosan naprakész információkkal rendelkezünk. 

Kövess minket Facebookon!