fbpx

Rólunk

Sziasztok,

Viki és Norbi vagyunk, mi írjuk és szerkesztjük a Hello Izland weboldalt és Facebook oldalt, valamint az Izlandi Utazás – kérdések és válaszok című Facebook csoportot.

2015-ben jártunk először Izlandon, amikor közel két hónapot töltöttünk el a szigeten hátizsákos turistákként. Az élmény annyira meghatározó volt, hogy hamarosan át is helyeztük az otthonunkat Reykjavíkba.

Amióta csak betettük a lábunkat az országba, folyamatosan utazunk, túrázunk, és igyekszünk minél behatóbban megismerni az Izlandot és felfedezni a legrejettebb szépségeit is.

Ennek megfelelően mindketten a turizmusban helyezkedtünk el marketing területen, így amit eredetileg hobbiként műveltünk, itt a szakmánkká vált. Munkánkból kifolyólag gyakran utazunk, helyszíneket fotózunk, túrákat és szolgáltatókat, illetve szállásokat tesztelünk, hogy cikkeket készítsünk a helyi túracégek számára.

Így hát talán elmondhatjuk, hogy széleskörű ismereteink és naprakész információink vannak a turisták által kedvelt úticélokról és kikapcsolódási lehetőségekről.

Eleinte csak személyes történeteket osztottunk meg a Facebook oldalunkon az izlandi életünkről, később azonban, ahogy egyre többen kértek tőlünk tanácsot izlandi utazás kapcsán, eldöntöttük, hogy a személyes sztorik helyett inkább a hasznosabb információkra fogunk fókuszálni.

A weboldal célja többek között az is, hogy a felelős utazást népszerűsítsük az ide látogatók körében. Izlandon a turizmus amellett, hogy megmentette az ország gazdaságát egy államcsődtől, az elmúlt években egyre nagyobb természeti károkat is okoz. Ez pedig elsősorban az emberek tájékozatlansága miatt van így.

Ha olvassátok az írásainkat, a hasznos információk mellett lépten-nyomon találkoztok majd tanácsokkal arra vonatkozóan, hogy mit ne tegyetek, illetve, hogy mit érdemes elkerülni a saját biztonságotok érdekében.

Hiszünk abban, hogy Ti, kedves olvasók, megfogadjátok a tanácsainkat és ezzel közösen megkíméljük Izland káprázatos természetét sok-sok ártalomtól és Titeket is sok kellemetlen élménytől.

A weboldalra folyamatosan írjuk az újabb és újabb tartalmakat, így ha most épp nem találjátok meg amit kerestek, érdemes később visszalátogatni. Addig pedig kérdezhettek tőlünk és más, Izlandra készülő vagy az országot már megjárt utazóktól az “Izlandi utazás” Facebook csoportban.

Kövesd Facebook oldalunkat, így elsőként értesülhetsz:

– az ajánlott látnivalókról, kevesek által ismert helyszínekről
– kedvezményekről
– utazási tippekről, és információkról melyeket az útikönyvekben biztosan nem találsz meg

Tarts velünk!

Kövesd Facebook oldalunkat, így elsőként értesülhetsz:

– ajánlott látnivalókról, kevesek által ismert helyszínekről
– kedvezményekről
– utazási tippekről, melyeket az útikönyvekben biztosan nem találsz meg
– utazókat érintő eseményekről és hírekről
– sarki fény tippekről
– lezárt területekről, időjárási riasztásokról 

Továbbá sok érdekességgel, úti beszámolóval és fantasztikus fotókkal várunk!